Windows 10, tota la informació

Microsoft va presentar la nova versió del sistema operatiu, i dóna un salt de Windows 8.1 a Windows 10, evitant així Windows 9 (i bromejant amb Windows One). Pel que sembla l’enfocament del sistema operatiu és unir el món de Windows 7 i 9 en un sol lloc.

Windows 10 buscaria estar encara més present en tots els dispositius disponibles avui dia, com tablets, portàtils, ordinadors, televisors i més. Fins i tot sembla que Windows Phone serà reemplaçat per aquest.

Torna el menú d’inici

Microsoft ha entès que la pantalla inicial amb Tiles va ser un error (almenys en les portàtils i en les d’escriptori), així que ha tornat a llançar el menú d’inici convencional.

En pròpies paraules de Belfiore: “Aquest dóna la familiaritat de Windows 7 amb alguns elements de Windows 8”. Així també, l’eina de cerca està integrada a aquest menú, i segueix buscant tant en la computadora com a Bing.

Task View, múltiples escriptoris en una sola pantalla

Una nova eina arriba a Windows 10, Task View, que permet organitzar diversos escriptoris en una mateixa sessió. Això està enfocat per a una millor organització de les tasques i aplicacions.

A més, ara les aplicacions poden quedar fixes un costat de la pantalla mentre anem canviant d’escriptori en l’espai restant. I es pot anar gestionant les aplicacions que apareixen fixes amb els altres escriptoris.

 

Per a tots els usuaris que treballen amb pantalles grans segurament trobaran aquesta utilitat bastant pràctica.

Les pantalles tàctils i els ratolins/teclats ben separats

A més de la possibilitat de fer Control+V en la consola de comandaments, Microsoft segueix treballant per millorar l’experiència per a aquells usuaris que tinguin pantalles tàctils.

D’una banda, encara segueix estant disponible Windows Charm, la barra d’opcions que s’obre anant a la dreta (o fent desplaçament des de la dreta). Però també afegeixen la possibilitat de fer desplaçament des de l’esquerra per obrir el Task View.

Windows 10, a més, també reconeix si la nostra computadora té teclat o no (per exemple, els híbrids), i arma la interfície sobre la base d’això. Aquesta característica l’han cridat Continuum.

Windows 10 arribaria per a la segona meitat de 2015

El nou sistema operatiu que sembla solucionar els errors de Windows 8 i estaria per arribar per a la segona meitat de 2015. Continuarem informat

Font: www.xatakawindows.com