Tàblets i portàtils amb Windows 8.1 per menys de 200 euros

Microsoft va obrir el camí per a equips amb Windows 8.1 per sota dels 200 euros i els fabricants han respost durant l’edició 2014 de la fira IFA (fira internacional de electrònica de consum). Gràcies a la versió del sistema operatiu Windows amb Bing i l’estalvi en la seva llicència, les companyies poden ajustar encara més el preu dels seus dispositius i oferir alternatives barates al competitiu mercat de tàblets i portàtils.

A aquests dos segments és on va dirigit Windows 8.1 amb Bing i en ells hem vist ja diversos equips que val la pena considerar. Ja estiguem buscant una tàblet de reduïdes dimensions, un netbook o un portàtil; els dispositius de Toshiba, Acer i ASUS es presenten com les primeres opcions per tenir Windows 8.1 per menys de 200 euros.

Toshiba Encore Mini

Disposats a baixar de 200 euros Toshiba ha preferit anar més enllà i apropar-se als 100 euros. Ho ha fet amb un nou model dels seus tàblet Encore amb Windows. En aquest cas es tracta del Toshiba Encore Mini, una tàblet de 7 polzades amb especificacions bàsiques per ajustar al màxim el seu cost que arribarà a les tendes en els propers mesos amb un preu recomanat de 120 euros.

Per aquests diners Toshiba ha preparat una tàblet amb una pantalla amb resolució de 1024×600 píxels i un processador Intel Atom Z3735G al que acompanyen 1 GB de memòria RAM i 16 GB d’emmagatzematge intern. Al costat d’això la resta d’elements habituals d’una tàblet, amb connectivitat WiFi 802.11n i Bluetooth 4.0, ranura per a targeta microSD, càmeres de 2 i 0,3 megapíxeles i bateria capaç de proporcionar 7 hores d’autonomia.

Acer Iconia Tab 8 W

 

Ajustant una mica menys el preu, Acer també ha preparat una tàblet amb Windows 8.1 amb Bing. En aquest cas es tracta d’un nou model per a la seva sèrie Iconia, el Acer Iconia Tab 8 W. Amb ell Acer oferirà en els propers mesos Windows 8.1 complet en un tablet amb una major i millor pantalla que Toshiba per una mica més de diners: 150 euros.

El Acer Iconia Tab 8 W compta amb una pantalla IPS de 8 polzades amb resolució de 1280×800 píxels. En el seu interior la configuració és semblada a la del seu rival, amb processador Intel Atom Z3735G i 1 GB de RAM, però amb 32 GB d’emmagatzematge intern (ampliables mitjançant microSD). La resta de característiques bàsiques d’una tàblet segueix present en un equip que promet fins a 8 hores d’autonomia contingudes en el seu cos de 9,75 mil·límetres de grossor i 350 grams de pes.

ASUS VivoTab 8

 

L’últim, ara com ara, a sumar-se a la nova hornada de tàblets és ASUS. El fabricant taiwanès ha desvetllat a través del seu web un nou model de la sèrie VivoTab. Es tracta del ASUS VivoTab 8, un tabelt de 8 polzades amb especificacions lleugerament superiors als seus rivals i amb un preu encara per conèixer però que probablement es vaig situar també per sota dels 200 euros.

Igual que el model de Acer, el ASUS VivoTab 8 té una pantalla IPS de 8 polzades i una resolució de 1280×800 píxels, però en aquest cas compta amb un processador lleugerament superior, l’Intel Atom Z3745. La resta d’especificacions són semblades, amb 1 GB de memòria RAM, 32 GB d’emmagatzematge intern, i bateria de fins a 8 hores de durada. Tot això al costat de sengles càmeres posterior i frontal de 2 megapíxeles i la connectivitat i sensors habituals, incloent GPS.

ASUS EeeBook X205

 

ASUS també ha volgut aprofitar l’estalvi en la llicència de Windows 8.1 amb Bing per tractar de revitalitzar el format de netbook. Amb el ASUS EeeBook X205 el fabricant recupera la que anés la marca emblemàtica del segment i intenta adaptar-ho a una nova era. Ho fa a més trencant la barrera dels 200 euros i reduint el seu preu fins a 199 euros.

Com a bon netbook el ASUS EeeBook X205 és un portàtil de reduïdes dimensions i amb prometedora bateria (fins a 12 hores segons ASUS). Compta amb una pantalla d’11,6 polzades i 1366×768 píxels de resolució. En els seus 980 grams de pes ens trobem amb un processador Intel Atom Z3735, 2 GB de memòria RAM i 32 GB d’emmagatzematge intern. L’equip explica a més amb un touchpad multitáctil de grans dimensions, dos ports USB 2.0, sortida microHDMI, ranura per a targeta microSD i connectivitat Wi-Fi 802.11a/b/g/n i Bluetooth 4.0.

Font: www.xatakawindows.com