Spotify és hackejat i demana als usuaris canviar les contrasenyes

Ha estat fa poques hores quan Oskar Stal, dirigent de l’empresa, ha comunicat una notícia que ha deixat als usuaris amb els pèls de punta. Sense anar més lluny, els tècnics han trobat un accés no autoritzat als seus servidors que ha provocat el robatori de les dades d’un usuari s’hagin vist compromeses. La bona notícia és que només un client ha estat afectat. El problema és que encara no se sap amb seguretat l’abast d’aquest robatori.

Spotify ja ha iniciat la corresponent investigació per determinar no només l’abast de la bretxa de seguretat que han patit, sinó també per establir noves mesures que puguin impedir aquest tipus de situacions. És clar que el fet que hi hagi hagut un robatori de dades en una aplicació de força importància ja és una cosa molt greu, pel que no ens estranyaria que Spotify imposés mètodes més restrictius d’accés a la informació.

Què han de fer els usuaris?
Encara que, d’una banda, la pròpia empresa està treballant per investigar el succés, també han donat algunes recomanacions als usuaris. No és alguna cosa estranya, ja que es desconeix l’abast de la decisió que han tingut .

D’una banda, han demanat als clients que utilitzen la plataforma que canviïn la contrasenya dels seus comptes d’usuaris. Durant els propers dies també publicaran actualitzacions per als programes que tenen en les diferents versions en actiu per tal de solucionar els problemes que es trobin.

És clar que aquesta fallada de seguretat no ha vingut gens bé a Spotify, que li restarà una mica de credibilitat. No obstant això, una de les millors decisions que han pogut prendre des de l’empresa ha estat la d’investigar el succés i dur a terme les mesures necessàries perquè un fet així no torni a succeir. No en va, es troben en perill els nostres pròpies dades personals, informació que resulta molt sensible.

Font: xatakaon.com