Set perfils que haurà d’assumir el “informàtic” de l’empresa

Ser el “informàtic” de l’empresa suposa que moltes vegades ens hem d’ocupar d’una gran quantitat de tasques que no tenen res a veure amb el nostre treball. És cert que en les empreses petites tots acaben fent una mica de tot, però tot té un límit. Anem a veure set tasques que moltes vegades ha d’assumir el “informàtic” de l’empresa i que no li correspondrien.

Sobretot perquè en molts camps la seva formació no té res a veure amb aquest àrea. Un tècnic de sistemes, que sol ser el perfil tècnic més habitual en moltes empreses no té per què tenir coneixements de tot el que té a veure amb un ordinador, o per extensió amb qualsevol màquina electrònica que hi ha en l’empresa.
Anem a veure algunes d’elles, unes més relacionades amb el seu treball i unes altres una mica menys.

Disseny de la pàgina web
Tot i que el  candidat tingui un perfil previ amb coneixements no té perquè saber gens de disseny web. Aquí ens poden demanar des de fer la pròpia pàgina a crear un nou disseny adaptatiu o programar una aplicació per a mòbils… Tot el que es vagi forjant acaba per caure en aquest departament.
Si està relacionat amb Internet o amb Google és treball de l’informàtic

Posicionament
Per descomptat la pàgina ha de ser la primera a aparèixer en Google, per tant l’informàtic haurà de ser un expert en SEO, per aconseguir l’objectiu d’atreure als clients per aquesta via. Tot això també li obligarà a anar creant continguts que l’empresa o no proporciona o ho fa de forma molt limitada.

Comunity Manager
Per descomptat si alguna cosa està de moda en moltes empreses són les xarxes socials. Cal tenir presència a les xarxes socials i administrar els continguts, per això també seràs un Community Manager, que haurà d’estar pendent dels comentaris que publiquen els clients en Facebook durant tots els dies de l’any. Publicitat
Això també ens va a portar a ocupar-nos del màrqueting online com a l’empresa se li ocorri crear una campanya en Adwords, que haurem de fer nosaltres o anunciar-se en Facebook. Per descomptat, dissenyar pàgines Web i definir els objectius de la campanya. Disseny
Relacionat amb tot l’anterior moltes vegades porta al fet que l’informàtic hagi d’assumir la responsabilitat de la política de comunicació online, on s’ocuparà moltes vegades del disseny de la newsletter fins a la creació dels continguts d’un blog corporatiu, crear presentacions en diversos serveis online, vídeos per YouTube, etc.

 Dispositius Electrònics
Com tot el que s’endolla a la Xarxa està relacionat amb la informàtica el mateix ens demanaràn que arreglem la fotocopiadores i el fax fins que fem un cop d’ull al frigorífic de l’empresa que ja no refreda correctament. Aquí la veritat és que he vist una mica de tot, des d’un mans lliures per al cotxe fins a un navegador GPS que algú utilitza per córrer i t’ho passa perquè l’hi actualitzis. Electricitat
La instal·lació elèctrica per descomptat està dins del teu àmbit. Si l’ordinador s’endolla has de saber d’electricitat i programar la nova instal·lació elèctrica de l’empresa, i a més, si és possible, certificar-la en indústria. 

Conclusió
No és una qüestió que afecti només a l’àrea de sistemes de l’empresa, sinó que ocorre amb altres perfils de treballadors. És cert que en les empreses petites es busquen empleats polifacètics, que sàpiguen una mica de tot, encara que no siguin realment experts en totes elles.
Però tot té un límit.

Font: tecnologiapyme.com