Nod, un anell per controlar-los a tots

Després de les ulleres, i les polseres, alguns creuen que el següent pas en això de la tecnologia per portar posada damunt, està en els anells. La proposta de Nod passa per col·locar un anell en el dit índex amb el qual podem controlar a la resta de dispositius.
Nod

Parlem d’altres dispositius connectats, com pot ser un telèfon, una càmera, una tablet, l’ordinador, el televisor, o electrodomèstics. Tots ells controlats a través de gestos amb la nostra mà, encara que també hi ha una petita superfície tàctil i dos botons que complementen la forma d’interaccionar.

La connectivitat emprada és l’última especificació Bluetooth, aprofitant el baix consum (autonomia d’un dia). Per comprendre com funciona Nod, i la precisió que és capaç d’aconseguir, el millor és que vegem el seu vídeo de presentació:

Controlar la nostra llar
Encara que la llista de dispositius és variada, sembla haver-hi una especial orientació cap al control d’elements de la llar.

Aprofitant la connectivitat Bluetooth amb altres dispositius, l’empresa també planteja la possibilitat de connectar i desconnectar, segons la nostra proximitat amb l’anell. Per exemple, que el nostre telèfon es desbloquegi en apropar-nos amb Nod. En definitiva, aprofitar funcionalitats segons proximitat.

No podem entrar en massa especificacions, però coneixem que dins de l’anell hi ha un acceleròmetre (diuen que de nou eixos), a més d’un parell de processadors ARM Cortex M3 que s’encarreguen de gestionar tots els moviments reconeguts (amb una definició de 32.000 dpi).

Nod

L’absència més notable que podem trobar en un dispositiu de les seves característiques és el micròfon. Complicaria les coses en tractar-se d’un gadget resistent a l’aigua, però també oferiria un nou mètode per controlar i introduir textos.

Nod, preu i disponibilitat
Nod està disponible per a reserva des d’ahir, a un preu de 149 dòlars i diferents grandàries (fins a dotze), com podeu veure en les imatges. El problema és que la seva disponibilitat real es va a la propera tardor.

Fent un cop d’ull a la llista de dispositius compatibles, veiem que hi ha televisors LG des de 2012, la càmera Go Pro, el set-top box Roku, i es porta bé amb els principals sistemes operatius: iOS, Android, Windows, Mac US.

Detalls que no se’ns poden escapar de la seva presentació, són la possibilitat d’usar diferents Nods al mateix temps.

Font: xataka