Microsoft podria abandonar la pantalla d’inici en equips d’escriptori i reservar-la per tàblets

El nom de Threshold (nom en clau de la nova versió de Windows) continua ressonant en l’univers Windows amb cada vegada més força. Ahir va ser Mary Jo Foley qui va tornar a obrir la llauna compartint informació de les seves fonts en Redmond sobre la intenció de Microsoft de recuperar l’escriptori en el futur de Windows, i avui se li uneixen Paul Thurrott i Brad Sams amb alguns detalls addicionals.

El primer repeteix la idea que la propera versió de Windows detectarà el tipus de dispositiu en el què s’està executant en iniciar-se per primera vegada, alguna cosa que de fet ja fa Windows 8.1. D’aquesta forma, si estem en un PC a l’estil clàssic el sistema s’iniciarà en l’escriptori i comptarà amb el menú d’inici; en cas d’usar-se en un equip tàctil i sense teclat serà la pantalla d’inici la que se’ns presenti. Això sí, seguirà sent possible triar posteriorment entre un o un altre.

La novetat és que aquest futur menú d’inici no solament seria una opció més a la qual podrien recórrer els usuaris de l’escriptori tradicional, sinó que vindria a substituir per complet a la pantalla d’inici en alguns dispositius. El mateix no seria una mera reedició del vell menú de Windows 7, sinó un de nou dissenyat des de zero, inspirat en la pantalla d’inici i que podrà ser maximitzat perquè ocupi tot l’escriptori en una espècie de simulació de la mateixa.

Pel que sembla, l’objectiu de Microsoft passaria per renunciar a l’entorn Modern UI en dispositius sense pantalla tàctil i que comptin amb ratolí i teclat com a mètode principal de control. Aquest entorn serà, en canvi, el protagonista en dispositius tàctils de petita grandària en els quals desapareixeria per complet l’escriptori. Això últim, almenys, és el que afirma Brad Sams.

L’editor de Neowin s’ha expressat en termes similars als dos periodistes però ha anat més enllà, assegurant que l’escriptori clàssic desapareixerà dels dispositius de menys de 10 polzades pels quals Windows té llicència gratuïta. Pensant en aquests equips Microsoft estaria redoblant esforços per acabar la versió tàctil de Office i un explorador d’arxius per a l’entorn Modern UI que evitaria la necessitat encara existent de recórrer al escriptori de sempre.

Font: www.xatakawindows.com