Facebook ja permet deixar a una persona encarregada del teu compte quan moris

Una de les qüestions més sensibles del rastre que tots tenim en Internet és què ocorre amb totes les nostres dades quan morim. La nostra empremta digital conformada per adreces de correu, comptes de xarxes socials, fòrums, etc. quedarà a la xarxa de xarxes per sempre? En Facebook han pensat en això i acaben d’implementar l’opció de poder deixar a una persona encarregada del nostre compte quan morim.

L’opció denominada “Legacy Contact” i el compte commemoratiu ja estan disponibles. Quan un usuari mor, Facebook podrà convertir el seu compte en commemorativa si un familiar o un amic envia una sol·licitud sobre aquest tema emplenant aquest formulari en el qual caldrà especificar qui és la persona que ha mort, la data exacta del decés o fins i tot un certificat de defunció (això últim és opcional).Una vegada que la xarxa social rep una sol·licitud per convertir un compte en commemorativa, permetrà a aquesta persona seleccionada pel mort escriure un missatge anunciant la mala notícia que es mostrarà en la part superior de la portada. També podrà respondre a les noves sol·licituds d’amistat, actualitzar la foto de perfil i la foto de capçalera. Fins i tot s’ofereix la possibilitat de descarregar un arxiu amb totes les fotos, missatges i informació del perfil de la persona morta. El que no es permetrà en cap cas és iniciar sessió com el mort o veure els missatges privats d’aquesta persona.  

El compte de la persona morta quedarà marcada amb el subtítol “en record de” per assenyalar que ha mort. D’altra banda, si el familiar o amic seleccionat com a llegat ho desitja, podrà sol·licitar l’eliminació total del compte de Facebook. Finalment recorden que l’opció de crear un contacte com a llegat és totalment opcional.

Font: www.facebook.com