Google prova un canvi radical de la interfície de Gmail

Encara que els usuaris de Gmail no són aliens als petits canvis en la interfície del servei, el proper rentat de cara proposat per Google podria canviar per complet l’aspecte del seu correu tal com ho coneixem fins ara. Geek.com ha publicat aquest cap de setmana diverses captures del client web de Gmail presentant una interfície totalment renovada que ja s’està provant amb alguns usuaris.

El nou look es desfà de l’organització en pestanyes que presenta Gmail en aquests moments i ho substitueix per un menú a l’esquerra de la pantalla. En la part superior es pot observar la icona de la safata d’entrada, una gran barra de cerca i a la dreta un botó per accedir a Hangouts dins d’una finestra desplegable.

Altres botons, entre els quals s’inclou el de “redactar”, es troben ara en la cantonada inferior dreta. Dins d’aquesta minimalista botonera apareix una nova funció denominada “recordatoris” que servirà per crear llistes de tasques pendents.

La nova interfície està pensada per funcionar en pantalles de diverses grandàries i presenta un disseny inspirat en les aplicacions mòbils. De fet, la majoria dels elements del renovat client d’escriptori corresponen amb el redisseny de la app mòbil de Gmail, suggerint un esforç per unificar el disseny del correu de Google en totes les plataformes.

El client d’escriptori hereta de la nova interfície mòbil un sistema de “pines” que permet destacar missatges de correu amb un estel. Activant o desactivant aquesta funció en la barra superior s’alternarà entre una vista cronològica i una altra que situa primer els missatges destacats amb els pines.

Encara no hi ha plans oficials per al llançament d’aquesta interfície o fins i tot una garantia que arribi a implementar-se para tots els usuaris. En tot cas, Google acostuma a provar de forma limitada els seus grans redisenys abans de portar-los al gran públic.

Font: elotrolado.net