BQ vol jugar amb els grans: aquests són els seus nous smartphones i tàblets

Fa uns anys bq no era més que un fabricant de pendrives . Van començar aquí però a poc a poc van ser creixent i desenvolupant dispositius més ambiciosos: llibres electrònics, tablets… Van saltar als smartphones aprofitant l’embranzida de ser una companyia local i aquest mateix any van refinar el seu disseny per tenir més personalitat.

L’empresa establerta a Madrid segueix creixent i es prepara per a la campanya de Nadal amb dos dispositius molt interessants. D’una banda una renovació del Aquaris E5 que a més de portar 4G compta amb altres novetats destacables. La seva segona novetat és un tàblet de deu polzades amb un disseny que s’ajusta a les noves línies estètiques que està seguint la companyia.

 

Sony i Qualcomm, els dos nous amics de bq

bq i Sony ja van començar a estrènyer llaços aquest any quan els nous Aquaris E comptaven amb el sensor Exmor dels japonesos. A hores d’ara ningú dubta que aquest component, i la seva família, és una de les peces clau per aconseguir una experiència fotogràfica mòbil competitiva.
Aquesta vegada repeteix acord i decideix apostar per un Sony Exmor RS de 13 megapíxels per posicionar-se fort en un apartat on els smartphones d’aquesta gamma sempre presenten fluixos.

bq adoptarà el Qualcomm 400 amb Android 5.0 i augmentar el seu prestigi en l’horitzó

Però més rellevant per a la companyia espanyola és la seva aliança amb Qualcomm. Mediatek s’ha convertit en una referència en la gamma mitjana i entrada, amb xips assequibles que s’han expandit ràpid. No obstant això, el fabricant de SoCs per excel·lència en la gamma alta també vol fer-se un buit amb models més econòmics. Qualcomm Snapdragon 410 és el triat pel fabricant espanyol.

Estem parlant d’un processador de 64 bits més modest que el futur 810 però que aprofita les bondats d’aquesta arquitectura amb Android 5.0 Lollipop, la primera versió del sistema operatiu de Google optimitzada per a aquest tipus de xips.

Sin título
Apostar per Qualcomm li dóna molt valor al producte i fa que ja no sigui un més dins de la gamma mitjana. Vénen fort en rendiment i milloren sensiblement en altres apartats com la càmera i la pantalla. El seu repte en telefonia és aconseguir un tron que a dia d’avui ostenta Motorola amb el seu Moto G: ser la referència entre els equips continguts en preu.

bq Aquaris E5 4G, cobrint manques

Fa cinc mesos bq va llançar la seva nova gamma de Aquaris. Dispositius renovats per dins i per fora que van demostrar ser una molt bona opció. No obstant això tenia alguns aspectes que millorar: millor panell, una mica més rendiment, bateria alguna cosa escassa en ús intens, no tenia 4G…

bq2
Amb aquesta nova edició ens trobem amb un smartphone de 143,x 15 x 72,15 x 8,7 mil·límetres i 139 grams de pes. El panell es queda en cinc polzades de grandària amb resolució HD (720p) però aquesta vegada tenim el que bq denomina com a “quàntum dots”, una tecnologia per millorar la lluminositat de la pantalla.

En el processador ens trobem amb la principal renovació. Qualcomm Snapdragon 410 agafa el rellevi del processador de Mediatek per portar-nos quatre nuclis a 1,2 GHz i 1GB de RAM que a priori desperta alguns dubtes de cara a gestionar alguns recursos del terminal. Donar aquest salt a més implica dues novetats: connectivitat 4G i 64 bits.

En la càmera tindrem un Sony Exmor RS de 13 megapíxels amb obertura f/1,8 i un sensor de 5 megapíxels en la càmera frontal. La seva bateria de 2.850 mAh espera portar una millora en l’autonomia. Els seus 16GB d’emmagatzematge, ampliables amb microSD, són un bon punt de partida.

De sèrie el bq Aquaris E5 4G vindrà amb Android 4.4 KitKat, el fabricant ha especificat que s’actualitzarà d’aquí a una mica a Android 5.0 Lollipop però de moment no ha donat data de quan estarà disponible l’actualització.

bq Aquaris E10, la volta (en gran) als tablets

Els qui hàgiu seguit d’a prop la trajectòria de bq sabeu que un dels gadgets que els va servir per fer-se més famosos van ser els tàblets. Després de passar a un segon pla, la categoria torna amb força.

El seu nou tàblet és el Aquaris E10, un model amb pantalla Full HD de 10,1 polzades en format panoràmic i amb tecnologia IPS LCD. En aquest cas manté el seu compromís amb Mediatek i en el seu cor tenim un Cortex A7 de vuit nuclis a 1,7 GHz amb 2GB de RAM i 16 GB d’emmagatzematge intern ampliables.

En el disseny manté els senyals d’identitat de la recentment renovada Aquaris. En pes no és el més lleuger, 550 grams, però el seu grossor de 9 mil·límetres i una bateria de 8.680 mAh ens fan oblidar-nos d’aquesta quantitat. Com en el mòbil, en la part de so tindrem tecnologia Dolby. Al programari, com en el mòbil, partirem de Android 4.4 KitKat però d’aquí a una mica, sense data encara, hi haurà actualització a Lollipop.

bqe54g e10wifi e103g

font: www.xataka.com