13 avantatges dels cartutxos de tinta originals

Quan ens toca substituir un cartutx de tinta moltes vegades ens podem veure temptats d’acudir a un producte que no sigui original. Al cap i a la fi si comparem només els preus de l’original enfront d’uns altres hi ha diferència. No obstant això calcular la diferència de preu no és tan senzilla com sembla, hi ha costos ocults que hem de comptabilitzar. Anem a veure 13 avantatges que no es tenen en compte dels cartutxos de tinta originals.

Perquè no tot és tan senzill com dividir el cost del cartutx de tinta pel nombre de pàgines que ens permet imprimir, encara que en alguns dels consumibles que no són originals no sempre s’inclou aquesta informació i pressuposar que és el mateix valor que en l’original és un error. A més no tots tenen la mateixa qualitat, ni els mateixos preus, hi ha moltes variacions dins del que ens ofereix el mercat, remanufacturats, emplenats, compatibles, etc.

Anem a veure alguna dels avantatges dels cartutxos originals, o dels costos ocults dels quals no ho són:

Màxim aprofitament del consumible que imprimeix correctament des del principi fins a la fi del producte, alguna cosa que no sol ocórrer amb els no originals, que comencen a imprimir malament quan tenen poca tinta, entre un 30 i un 15%. Això té dos problemes, d’una banda no podem apurar el consumible fins al final, i per un altre, ens veiem obligats a repetir moltes impressions que no s’han efectuat correctament, duplicant la despesa de tinta.

Un altre dels problemes que ens donen els cartutxos originals és que sabem exactament quanta tinta ens queda, mentre que en els no originals no coincideix el que ens mostra amb el que realment ens quedarà, alguna cosa que ens obliga a tenir sempre un pack extra per substituir si no volem veure’ns en un compromís. El xip d’aquests cartutxos no transmet sempre la informació de forma correcta.

Menors despeses de manteniment on una part important dels problemes pels quals hem de cridar a un servei tècnic són derivats de l’ús de cartutxos no originals, i els problemes de pèrdua de tinta o tòner, impressió amb taques, etc. que poden provocar.

Seguint amb l’aspecte del manteniment, també hem d’utilitzar menys vegades la autoneteja que gasta tinta per netejar els capçals de residus. Aquests residus que es poden acumular en el capçal són molt més habituals en les tintes no originals, que no han passat per tot el procés de proves que si van fer les tintes dels fabricants originals, dissenyats i optimitzats per a aquests capçals.

Els fabricants solen oferir un programa de reciclat gratuït de cartutxos al que ens podem associar perquè vengen a recollir els cartutxos que ja tenim buits o els hi enviem sense cap cost. Gran part d’aquests plàstics es reutilitzen per fer nous cartutxos i les parts que no es poden aprofitar són destruïts de forma respectuosa amb el medi ambient. 

Alhora, molts dels cartutxos de tinta de les impressores s’inclou el capçal, per la qual cosa si reutilitzem el cartutx, estem reutilitzant el capçal més temps de l’aconsellat el que tard o d’hora acaba per portar problemes. Una cartutx original, implica un nou capçal d’impressió.

Els fabricants d’impressores realitzen un procés de R+D+i per obtenir la major qualitat de les tintes, amb pigments d’alta qualitat que donen una major lluentor de colors, amb negres més profunds i colors més vius. Les tintes dels consumibles no originals són d’una qualitat molt menor.

Fruit d’aquesta recerca, les tintes originals es fixen en la superfície del paper aconseguint una major definició i més durada de les impressions. Això ens va a permetre que les imatges i els textos resisteixin millor el pas del temps, fent en molts casos que no s’hagin de repetir als pocs dies perquè ha estat exposat al sol i amb prou feines es pot llegir.

Si busquem una impressora ràpida de res ens servirà si després hem d’esperar al fet que després s’assequi la tinta per manipular el document. La rapidesa d’assecat dels consumibles originals ens garanteix que no ens anem a tacar les mans de tinta en manipular-ho, alguna cosa que sobretot si cal donar el document a tercers és molt important.

Els cartutxos XL tenen un menor cost per pàgina pel que si el que busquem és compaginar estalvi i qualitat, sens dubte, aquesta és la millor opció. A més es guanya en autonomia doncs podem imprimir un nombre de pàgines molt més alt sense haver de substituir el cartutx.

La garantia dels consumibles originals correctament identificats pel seu nombre de sèrie cadascun d’ells, permet garantir-los fins que s’esgoti la tinta o arribi la data de la fi de la garantia. Això ens dóna la tranquil·litat que si tenim algun problema podem acudir al fabricador a reclamar.

En aquest sentit també és convenient saber que els cartutxos de tinta originals preserven la garantia de la impressora, per la qual cosa nostra impressora no es veurà danyada per l’ús d’aquests components recarregats o compatibles, que poden fer que s’anul·li la garantia de la mateixa.

No s’assequen en estar segellats hermèticament, alguna cosa que no ocorre sempre amb els no originals, ja que en recarregar-los poden deixar porus i assecar-se la tinta, sobretot si no s’utilitza, als pocs mesos i evaporar-se el líquid transmissor dels pigments havent de tirar el consumible al cap dels pocs usos.

font: www.xataka.com